Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet może być z dowolnej ryby, świeży lub mrożony.
...ale pyszny.
Odsłon: 594
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
...ale pyszny.
Odsłon: 594
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Składniki
Filet z ryby rozmroziłem, skropiłem octem, posypałem solą i pieprzem i zostawiłem na pół godziny. Ocet lub sok z cytryny sprawi, że ryba się nie rozpadnie podczas smażenia.
Pokroiłem cebulkę w kosteczkę, zeszkliłem na patelni z solą i pieprzem. Rybę usmażyłem, położyłem na wierzchu cebulę i poddusiłem. Jogurt grecki wymieszałem z posiekanym koperkiem, wyłożyłem na rybę, dusiłem razem na małym ogniu 10 minut. Podawałem z ziemniakami i surówką.