Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Ziemniaki obrać. Umyć. Pokroić na ósemki. Spłukać. Zalać gorącą wodą, dodać sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Odcedzić. Do oleju dodać przyprawy, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i papier posmarować olejem z przyprawami . Wyłożyć ziemniaki i posmarować resztą oliwy. Piec 30-40 minut w 180 stopniach. Gotowe.