Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1453
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5973
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1453
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5973
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18803
Składniki
Ziemniaki obrać. Umyć. Pokroić na ósemki. Spłukać. Zalać gorącą wodą, dodać sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Odcedzić. Do oleju dodać przyprawy, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i papier posmarować olejem z przyprawami . Wyłożyć ziemniaki i posmarować resztą oliwy. Piec 30-40 minut w 180 stopniach. Gotowe.