Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna alternatywa dla znudzonych rybą we zwykłej panierce. Naprawdę warto spróbować.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Rybę rozmrozić i osuszyć. obsypać solą i przyprawą do ryb bądź innymi przyprawami wg uznania. Posmarować z jednej strony musztardą.
W misce umieszczamy mąkę, sól i cukier, dokładnie mieszamy z żółtkami i piwem. Następnie stopniowo dodajemy wodę i mleko cały czas mieszając. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Po upływie tego czasu,delikatnie mieszamy je ze sztywną pianą z białek.
Filety obtaczamy w mące a następnie maczamy cieście. Smażmy na oleju na złoty kolor.
Przepis został zaczerpnięty ze starego folderu Biedronki. Gorąco polecam i życzę smacznego :)