Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna alternatywa dla znudzonych rybą we zwykłej panierce. Naprawdę warto spróbować.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2220
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2220
Składniki
Rybę rozmrozić i osuszyć. obsypać solą i przyprawą do ryb bądź innymi przyprawami wg uznania. Posmarować z jednej strony musztardą.
W misce umieszczamy mąkę, sól i cukier, dokładnie mieszamy z żółtkami i piwem. Następnie stopniowo dodajemy wodę i mleko cały czas mieszając. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Po upływie tego czasu,delikatnie mieszamy je ze sztywną pianą z białek.
Filety obtaczamy w mące a następnie maczamy cieście. Smażmy na oleju na złoty kolor.
Przepis został zaczerpnięty ze starego folderu Biedronki. Gorąco polecam i życzę smacznego :)