Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 101
Dodano: 13.01.2012
Odsłon: 8506
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Rybę rozmrozić i osuszyć. obsypać solą i przyprawą do ryb bądź innymi przyprawami wg uznania. Posmarować z jednej strony musztardą.
W misce umieszczamy mąkę, sól i cukier, dokładnie mieszamy z żółtkami i piwem. Następnie stopniowo dodajemy wodę i mleko cały czas mieszając. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Po upływie tego czasu,delikatnie mieszamy je ze sztywną pianą z białek.
Filety obtaczamy w mące a następnie maczamy cieście. Smażmy na oleju na złoty kolor.
Przepis został zaczerpnięty ze starego folderu Biedronki. Gorąco polecam i życzę smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

anetas197601 02 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
robiłam taką ale bez musztardy, muszę wypróbować z musztardą :))8 Kto głosował? | Odpowiedz