Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 101

Dodano:

Odsłon: 8726

Idealna alternatywa dla znudzonych rybą we zwykłej panierce. Naprawdę warto spróbować.

Składniki

  • filety "mięsistej" ryby np dorsza, 1 kg
  • musztarda, przyprawa do ryb, sól
  • mąka, 200 g
  • piwo, 4 łyżki
  • jajka, 2 szt.
  • mleko, 6 łyżek
  • woda, 6 łyżek
  • cukier, 1 łyżka
  • sól, szczypta
  • olej, kilka łyżek
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryba w cieście piwnym

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić i osuszyć. obsypać solą i przyprawą do ryb bądź innymi przyprawami wg uznania. Posmarować z jednej strony musztardą.

  2. W misce umieszczamy mąkę, sól i cukier, dokładnie mieszamy z żółtkami i piwem. Następnie stopniowo dodajemy wodę i mleko cały czas mieszając. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Po upływie tego czasu,delikatnie mieszamy je ze sztywną pianą z białek.

  3. Filety obtaczamy w mące a następnie maczamy cieście. Smażmy na oleju na złoty kolor.

  4. Przepis został zaczerpnięty ze starego folderu Biedronki. Gorąco polecam i życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 02 stycznia 2013 robiłam taką ale bez musztardy, muszę wypróbować z musztardą :))

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń