Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8109
Dodano: 06.10.2011
Odsłon: 13222
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Rybę skrapiamy lekko sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Bułkę mieszamy ze skórką z cytryny oraz natką. Rybę panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

grazka950 05 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
ryba bardzo smaczna,serwowałam na imprezce - goście mile zaskoczeni :)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewcik 26 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Dzis sie skusilam i zrobilam rybke wg Twojego patusiu5 przepisu.I powiem jedno:absolutna rewelacja!!!Przepyszna!!!Jedyne co to dodalam jak Irma pieprz cytrynowy.Pozdrawiam serdecznie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 07 października 2011Zgłoś do usunięcia
Tak jak przypuszczałam szczupak smakował wyśmienicie, dodałam jeszcze pieprzu cytrynowego. Twój pomysł godny uwagi i wypróbowania. Zostaje na stałe w moim domowym menu. 51 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda114 06 października 2011Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo apetycznie, też jutro wypróbuję.1 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 06 października 2011Zgłoś do usunięcia
Musi być pyszna. Na pewno skorzystam z przepisu:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 06 października 2011Zgłoś do usunięcia
Masz racje, zwykła ryba , a wystarczyło do panierki dodać nutkę cytryny i danie na pewno smakuje zupełnie inaczej. Jutro wypróbuję na szczupaku.1 Kto głosował? | Odpowiedz