Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w panierce "kfc"

Ryba w panierce kfc

Autor:

Przepisów i artykułów: 939 Ocena: 19163

Dodano:

Odsłon: 742

Bardziej chrupiąca już nie może być! Sekretem takiej panierki jest... dalej w przepisie :)

Składniki

  • ryba filet bez ości, najlepiej morska, u mnie flądra
  • Chili, czosnek w proszku, sól
  • mąka pszenna Typ 500
  • Jajo kurze
  • Olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryba w panierce "kfc"

Przygotowanie

  1. Filety posoliłam, posypałam suszonym czosnkiem i zasypałam spora ilością chili. Zostawiłam na 30 minut.

  2. Mąkę wymieszałam z jajem i dodałam wody na tyle aby uzyskać gęstawe naleśnikowe ciasto, dodałam znowu, chili, sól i suszony czosnek. Pokrojoną rybę na kawałki zanurzyłam w cieście.

  3. Sekretem panierki także do skrzydełek jest:
    Kawałki trzeba włożyć do pudełka z mąką, zamknąć wieko i mocno wytrząchać.
    Mąka jest już bez dodatków i panierka nie będzie nadmiernie ostra.

  4. Tak wyglądają po wytrząchaniu.
    Kładzie się kawałki na rozgrzany olej, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca- około 8- 9 minut, w między czasie można je obrócić.

  5. Usmażone kawałki należy odsączyć na papierowym ręczniku.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 stycznia Rzeczywiście wygląda, jak z KFC, ale na pewno lepiej smakuje :) Super :D Odpowiedzi: 7 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń