Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardziej chrupiąca już nie może być! Sekretem takiej panierki jest... dalej w przepisie :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10409
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3043
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2139
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 828
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10409
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3043
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2139
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 828
Składniki
Filety posoliłam, posypałam suszonym czosnkiem i zasypałam spora ilością chili. Zostawiłam na 30 minut.
Mąkę wymieszałam z jajem i dodałam wody na tyle aby uzyskać gęstawe naleśnikowe ciasto, dodałam znowu, chili, sól i suszony czosnek. Pokrojoną rybę na kawałki zanurzyłam w cieście.
Sekretem panierki także do skrzydełek jest: Kawałki trzeba włożyć do pudełka z mąką, zamknąć wieko i mocno wytrząchać. Mąka jest już bez dodatków i panierka nie będzie nadmiernie ostra.
Tak wyglądają po wytrząchaniu. Kładzie się kawałki na rozgrzany olej, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca- około 8- 9 minut, w między czasie można je obrócić.
Usmażone kawałki należy odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego :)