Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardziej chrupiąca już nie może być! Sekretem takiej panierki jest... dalej w przepisie :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1341
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11731
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1341
Składniki
Filety posoliłam, posypałam suszonym czosnkiem i zasypałam spora ilością chili. Zostawiłam na 30 minut.
Mąkę wymieszałam z jajem i dodałam wody na tyle aby uzyskać gęstawe naleśnikowe ciasto, dodałam znowu, chili, sól i suszony czosnek. Pokrojoną rybę na kawałki zanurzyłam w cieście.
Sekretem panierki także do skrzydełek jest: Kawałki trzeba włożyć do pudełka z mąką, zamknąć wieko i mocno wytrząchać. Mąka jest już bez dodatków i panierka nie będzie nadmiernie ostra.
Tak wyglądają po wytrząchaniu. Kładzie się kawałki na rozgrzany olej, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca- około 8- 9 minut, w między czasie można je obrócić.
Usmażone kawałki należy odsączyć na papierowym ręczniku.
Smacznego :)