Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białe mięso ryby, kremowy sos, delikatne w smaku pory, poezja!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5634
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 110
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5634
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 110
Składniki
Najlepiej poszatkowanego pora jest zeszklić na oliwie. Teraz można dodać śmietanę lub serki i wodę. Laktoza w serkach pochodzi z mleka w proszku, więc nie jest bardzo szkodliwa. jest to dobry zamiennik dla śmietany. Gdy serki się rozpuszczą całość można obficie przyprawić, włożyć filety/ kostkę i dusić pod przykryciem około 15- 20 minut. Trzeba jeszcze sprawdzić doprawienie przed podaniem, ryba "wciągnie" smak.
Smacznego :)