Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w warzywach"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
3,10 zł 310 kcal
: Filety rybne rozmroź (najlepiej w lodówce na górnej półce), umyj w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.
Warzywa oczyść i pokrój w cienkie słupki. Cytrynę potnij na plasterki. Gałązki estragonu zanurz na chwilę w gorącym winie.
Przesmaż warzywa na rozgrzanej patelni, dopraw solą i pieprzem. 4. W naczyniu żaroodpornym ułóż warzywa na przemian z rybą, estragonem i plasterkami cytryny. Polej całość winem i oliwą z oliwek.
Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 200°C. 6. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi na parze.Źródło: Telemax