Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybkę w takim wydaniu zje każdy - nawet ktoś, kto smakoszem ryb nie jest - jak ja;-)) W przepisie był dorsz - ja użyłam tilapii i troszkę zmodyfikowałam ilość składników - i mogę śmiało stwierdzić, ze było warto przepis wypróbować - i wiem, że teraz będę częściej właśnie tą rybkę przyrządzać.. Polecam, bo jest naprawdę smacznie;-) Rybka nadaje się zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację..również na imprezkę;-)
Rybę rozmrozić;) - umyć, osuszyć (tilapii nie dzieliłam na mniejsze części).
Naczynie żaroodporne(duże, prostokątne) posmarować masłem.
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Selera naciowego i cebulę pokroić. Wszystko razem wymieszać.
Ułożyć warstwami: jarzyny, na nich rybę, znów jarzyny, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć wiórki masła.
Zapiekać około 30 minut w temp. 180 stopni pod przykryciem.
Podawać rybkę na ciepło. Ryba w takiej wersji jest dobrym rozwiązaniem na piątkową imprezkę - gdy nie jadamy mięsa.. ja zrobiłam na "babski wieczór" - i smakowała nam baaardzo;-)) Danie wygodne w przygotowaniu - wszystko w naczyniu układamy, a do piekarnika wkładamy na 30 minut przed planowaną konsumpcją.. p.s.od siebie dodam tylko, aby uważać i z pieprzem nie przesadzić, bo wyjdzie wersja na ostro..tak jak mi za pierwszym razem;-)) potrzeba wtedy duuużo wina;D
Przepis zaczerpnięty z miesięcznika kulinarnego Sól i Pieprz.
Pierogi z truskawkami to prawdziwy zwiastun lata! Typowe danie na ciepłe dni,...
Odsłon: 49
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 20
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 18
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 27
Pierogi z truskawkami to prawdziwy zwiastun lata! Typowe danie na ciepłe dni,...
Odsłon: 49
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bar...
Odsłon: 20
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 18
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od st...
Odsłon: 27
Składniki
Rybę rozmrozić;) - umyć, osuszyć (tilapii nie dzieliłam na mniejsze części). Naczynie żaroodporne(duże, prostokątne) posmarować masłem.
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Selera naciowego i cebulę pokroić. Wszystko razem wymieszać.
Ułożyć warstwami: jarzyny, na nich rybę, znów jarzyny, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć wiórki masła.
Zapiekać około 30 minut w temp. 180 stopni pod przykryciem.
Podawać rybkę na ciepło. Ryba w takiej wersji jest dobrym rozwiązaniem na piątkową imprezkę - gdy nie jadamy mięsa.. ja zrobiłam na "babski wieczór" - i smakowała nam baaardzo;-)) Danie wygodne w przygotowaniu - wszystko w naczyniu układamy, a do piekarnika wkładamy na 30 minut przed planowaną konsumpcją.. p.s.od siebie dodam tylko, aby uważać i z pieprzem nie przesadzić, bo wyjdzie wersja na ostro..tak jak mi za pierwszym razem;-)) potrzeba wtedy duuużo wina;D
Przepis zaczerpnięty z miesięcznika kulinarnego Sól i Pieprz.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Dania główne
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Dania główne
Boczek w ketchupie pieczony w papilotach
Dania główne
Zapiekane naleśniki a la kebab
Szaszłyki z piekarnika
szaszłyki z kurczakiem i boczkiem, w towarzystwie z ogórkiem kiszonym i innym...
Odsłon: 72
Pieczone kotlety z szynki w sosie własnym
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 69