Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba ze szparagami"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 755
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 755
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny i odstaw na 30 minut do lodówki. W garnku zagotuj wodę z łyżeczką cukru i resztą soku cytrynowego. Ugotuj oczyszczone i pokrojone szparagi. Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów.
Całość przesmaż, zalej białym winem i zagotuj. Następnie dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zgęstnieje. Wsyp zioła i doprowadź do wrzenia. Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów. Na wierzch połóż starte na tarce rzodkiewki.Źródło: Na żywo