Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba ze szpinakiem w papilotach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Ryż ugotuj w posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Przesyp do miseczki, wystudź. Rybę opłucz, osusz na ręczniku papierowym. Podziel na 8 kawałków. Każdy skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem cytrynowym.
Czerwoną, żółtą i zieloną paprykę oczyść, opłucz, pokrój w drobną kosteczkę. Szpinak dokładnie opłucz, osusz, od listków poodrywaj twarde łodyżki. Szpinak i paprykę przełóż do miski, wlej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj 2 obrane, przeciśnięte ząbki czosnku oraz sól i pieprz czarny do smaku. Dokładnie wymieszaj. Opłucz, osusz i podziel na mniejsze kawałki gałązki koperku.
Z papieru do pieczenia wytnij 4 kwadraty o boku 20 cm. Na środek każdego nałóż po porcji ryżu. Na nim rozłóż paprykę ze szpinakiem oraz po 2 kawałki ryby. Obłóż je gałązkami koperku oraz przekrojonymi na pół plasterkami cytryny.
Papier zawiń do góry tak, by powstały paczuszki. Ułóż je na blasze. Wsuń do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 20 min.Źródło: Tina