Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie łatwe, szybkie w przygotowaniu, a przede wszystkim zdrowe. Dobre zarówno na obiad, jak i kolację. Doskonale współgra z białym wytrawnym winem. Polecam!!
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8649
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2653
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 106
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17674
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8649
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2653
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 106
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17674
Składniki
Masło połącz z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku. Filety opłucz, przekrój na pół. Przełóż do miski, oprósz pieprzem, skrop sokiem z jednej cytryny, odstaw na 20 minut.
Przygotuj posypkę: tartą bułkę wsyp do miseczki. Dodaj skórkę cytrynową i parmezan (może być także inny twardy, żółty ser o ostrym smaku). Dolej oliwę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Formę żaroodporną posmaruj masłem. Ułóż w niej rybę. Na każdym kawałku rozsmaruj porcje masełka ziołowego. Posyp bułką tartą z serem skórką cytrynową i oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz około 25-30 minut.