Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne i szybkie do zrobienia ciekawa odmiana w codziennej kuchni ... jednogarnkowe :P
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4500
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4500
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
w obszernym rondlu podsmażyć na oleju cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodać obrane i pokrojone w grubszą kostkę bataty chwilę podsmażać. Dodać wszystkie sypkie przyprawy i obsmażać jeszcze chwilkę aż puszczą aromat. Podlać wodą zagotować. Dodać pomidory, fasolkę, cieciorkę, pokrojone chilli (albo drobno jeśli nie przeszkadza nam potem w daniu lub w 2-3 kawałkach jeśli chcemy żeby tylko puściła aromat i potem wyciągamy) , dodajemy również pastę curry. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy kilka minut aż bataty będą miękkie. Dodajemy sos sojowy i sok wyciśnięty z połowy limonki (można też dodać kilka całych plasterków) można też dodać łyżeczkę cukru. Na koniec układamy dorsza pokrojonego w kawałki przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 10-15 minut aż ryba będzie gotowa (można 2 razy delikatnie w tym czasie przemieszać)
ja podaję z kaszą kuskus świetnie pasuje, można także zabielić kwaśnym jogurtem lub śmietana staje się wtedy bardziej łagodne.( Danie dość ostre proszę to uwzględnić jeśli mają je jeść dzieci ) polecam i SMACZNEGO:)