Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-03-2020
Pyszna ryba w aromatycznym cieście naleśnikowym w asyście lekko kwaśnego sosu z marynowanymi podgrzybkami.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 718
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 618
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 378
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3535
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 718
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 618
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 378
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3535
Składniki
Rybę kroimy na wąskie paski, przyprawiamy do smaku, skrapiamy sokiem z cytryny. Ciasto naleśnikowe: wszystkie składniki miksujemy, w razie potrzeby ilość mleka i mąki regulujemy tak, by uzyskać dość gęste ciasto naleśnikowe. Rybę opruszamy mągą, maczany dokładnie w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Osądzamy na ręczniki papierowym.
Sos tatarski. Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce. Do takiego zestawu najlepiej pasują chrupiące frytki albo pieczone ziemniaczki. Smacznego!