Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-03-2020
            Pyszna ryba w aromatycznym cieście naleśnikowym w asyście lekko kwaśnego sosu z marynowanymi podgrzybkami.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231666
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4913
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36135
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1353
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231666
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4913
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36135
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1353
        
        
                Składniki
Rybę kroimy na wąskie paski, przyprawiamy do smaku, skrapiamy sokiem z cytryny. Ciasto naleśnikowe: wszystkie składniki miksujemy, w razie potrzeby ilość mleka i mąki regulujemy tak, by uzyskać dość gęste ciasto naleśnikowe. Rybę opruszamy mągą, maczany dokładnie w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Osądzamy na ręczniki papierowym.
Sos tatarski. Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce. Do takiego zestawu najlepiej pasują chrupiące frytki albo pieczone ziemniaczki. Smacznego!