Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi rybę :) w panierce w ciesćie.....ja propobuję Rybę inaczej :) ale równie smakowitą ! Jeśli masz dzieci możesz zaprosić je do współpracy niech pomagą nabijać składniki :) fajan zabawa zwieńczona pysznym obiadem :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1597
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 990
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1597
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 990
Składniki
Przygotowujemy rybę. Jesli jest mrożona nalezy ją wczesniej odmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Rybę kroimy na pół wzdłuż a następnie na kawałki ok 2 cm. solimy i pieprzymy. Paprykę i cebulę Kroimy w tej samej wielkości kawałki. Pieczarki odsączamy z zalewy. Na wykałaczkę nabijamy przygotowane składniki w następującej kolejności: Cebula,ryba,cebula,pieczarka,papryka,cebula, ryba, cebula, pieczarka ryba.
Ciasto: Do miski wsypujemy szklankę mąki, wbijamy jedno całe jajo, proszek do pieczenia, solimy pieprzymy. Łaczymy składniki mieszając. Dolewamy Piwa, któym dozujemy konstystencję. Ciasto powinno być gęstrze niż nalesnikowe, tak by nie spływało z szaszłyka lecz go obtaczało. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Podawać z frytkami . Smacznego :)