Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi rybę :) w panierce w ciesćie.....ja propobuję Rybę inaczej :) ale równie smakowitą ! Jeśli masz dzieci możesz zaprosić je do współpracy niech pomagą nabijać składniki :) fajan zabawa zwieńczona pysznym obiadem :)
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5163
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 804
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5163
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 804
Składniki
Przygotowujemy rybę. Jesli jest mrożona nalezy ją wczesniej odmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Rybę kroimy na pół wzdłuż a następnie na kawałki ok 2 cm. solimy i pieprzymy. Paprykę i cebulę Kroimy w tej samej wielkości kawałki. Pieczarki odsączamy z zalewy. Na wykałaczkę nabijamy przygotowane składniki w następującej kolejności: Cebula,ryba,cebula,pieczarka,papryka,cebula, ryba, cebula, pieczarka ryba.
Ciasto: Do miski wsypujemy szklankę mąki, wbijamy jedno całe jajo, proszek do pieczenia, solimy pieprzymy. Łaczymy składniki mieszając. Dolewamy Piwa, któym dozujemy konstystencję. Ciasto powinno być gęstrze niż nalesnikowe, tak by nie spływało z szaszłyka lecz go obtaczało. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Podawać z frytkami . Smacznego :)