Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i pożywne danie :)
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 82
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 57
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 82
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 57
Składniki
Ugotuj ryż. Kalafiora podziel na różyczki i zblanszuj 5 minut (można także ugotować). Pokrój cukinię i paprykę. Posiekaj cebulę i czosnek.
Na dużej patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj paprykę, cukinię, czosnek i starty na tarce imbir, smaż przez 5 minut, wsyp ryż i smaż jeszcze 2 minuty, mieszając.
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. Ryż z warzywami podziel na porcję, nałóż do misek. Na ryżu połóż jajko, oprósz chilli i pieprzem, posyp dymką.