Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i pożywne danie :)
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 43
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 179
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 138
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 43
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 179
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 138
Składniki
Ugotuj ryż. Kalafiora podziel na różyczki i zblanszuj 5 minut (można także ugotować). Pokrój cukinię i paprykę. Posiekaj cebulę i czosnek.
Na dużej patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj paprykę, cukinię, czosnek i starty na tarce imbir, smaż przez 5 minut, wsyp ryż i smaż jeszcze 2 minuty, mieszając.
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. Ryż z warzywami podziel na porcję, nałóż do misek. Na ryżu połóż jajko, oprósz chilli i pieprzem, posyp dymką.