Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i pożywne danie :)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1146
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 116
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1146
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 116
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 437
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Ugotuj ryż. Kalafiora podziel na różyczki i zblanszuj 5 minut (można także ugotować). Pokrój cukinię i paprykę. Posiekaj cebulę i czosnek.
Na dużej patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj paprykę, cukinię, czosnek i starty na tarce imbir, smaż przez 5 minut, wsyp ryż i smaż jeszcze 2 minuty, mieszając.
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. Ryż z warzywami podziel na porcję, nałóż do misek. Na ryżu połóż jajko, oprósz chilli i pieprzem, posyp dymką.