Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i pożywne danie :)
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 505
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1761
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 505
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1761
Składniki
Ugotuj ryż. Kalafiora podziel na różyczki i zblanszuj 5 minut (można także ugotować). Pokrój cukinię i paprykę. Posiekaj cebulę i czosnek.
Na dużej patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj paprykę, cukinię, czosnek i starty na tarce imbir, smaż przez 5 minut, wsyp ryż i smaż jeszcze 2 minuty, mieszając.
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. Ryż z warzywami podziel na porcję, nałóż do misek. Na ryżu połóż jajko, oprósz chilli i pieprzem, posyp dymką.