Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie z cyklu "wykorzystujemy resztki" i zawartość naszej lodówki. Oczywiście składniki można dowolnie modyfikować, ja wykorzystałam w daniu wszystko, co wpadło mi w ręce:)
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 145
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 277
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 145
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 277
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Zaczęłam od ugotowania ryżu, nastawiłam garnek z wodą, którą osoliłam po zagotowaniu i dodałam 1 łyżeczkę curry. Najpierw gotowałam ryż brązowy przez ok. 25 min., po tym czasie dołożyłam woreczek białego ryżu i gotowałam razem kolejne 15 minut (ryż brązowy i tak wyszedł dość twardy, więc można wydłużyć czas jego gotowania).
W czasie gotowania ryżu przygotowałam pozostałe składniki. Kiełbasę i wędlinę drobno pokroiłam, podsmażyłam na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Na koniec dodałam fileta pokrojonego w bardzo cienkie paseczki doprawiając łyżką sosu sojowego i przyprawą do grilla.
W woku lekko poddusiłam mieszankę chińską i pokrojoną w słupki cukinię doprawiając 1 łyżką sosu sojowego, 2 łyżkami sosu rybnego oraz przyprawami (czosnek, papryka, przyprawa azjatycka). Na koniec dodałam opłukaną fasolę i kukurydzę oraz posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Podduszone warzywa przełożyłam do dużego garnka, dodałam podsmażone mięso oraz ugotowany ryż i wszystko dokładnie wymieszałam. Smacznego:)