Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe lub wykwintny deser.,świetny na chłodne dni:)Polecam:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11826
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12476
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11826
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12476
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3421
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach.Na patelni lub w garnku roztopić masło,wrzucić jabłka i smażyć.Jak się trochę zesmażą ,wsypać cukier, cynamon,od czasu do czasu mieszając.Smażymy do uzyskania musu,jednolitej masy.
W czasie gdy jabłka się smażą robimy ryż.Do garnka wlać wodę oraz 200 ml mleka,zagotować i włożyć ryż,który się powinien gotować 15 minut(do ryżu dodać cukier waniliowy) i mieszać kilka razy.
W wysokim naczyniu ubić bitą śmietanę,wg przepisu na opakowaniu.Przygotować talerze.Układamy na nie warstwę ryżu i warstwę musu jabłkowego.Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i posypujemy lekko cynamonem.