Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe lub wykwintny deser.,świetny na chłodne dni:)Polecam:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415606
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2632
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415606
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2632
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach.Na patelni lub w garnku roztopić masło,wrzucić jabłka i smażyć.Jak się trochę zesmażą ,wsypać cukier, cynamon,od czasu do czasu mieszając.Smażymy do uzyskania musu,jednolitej masy.
W czasie gdy jabłka się smażą robimy ryż.Do garnka wlać wodę oraz 200 ml mleka,zagotować i włożyć ryż,który się powinien gotować 15 minut(do ryżu dodać cukier waniliowy) i mieszać kilka razy.
W wysokim naczyniu ubić bitą śmietanę,wg przepisu na opakowaniu.Przygotować talerze.Układamy na nie warstwę ryżu i warstwę musu jabłkowego.Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i posypujemy lekko cynamonem.