Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla miłośników ostrego smaku. Słodki smak kukurydzy wybornie komponuje się z pikantną polewą. Polecam szczególnie w letnie dni.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1645
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232072
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19203
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13010
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1645
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232072
Składniki
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebul´ i czosnek, dodać ryż, chwil´ podsmażać i zalać dwiema szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając. Papryczki posiekać drobniutko. Kukurydzę ugotować pod przykryciem w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek masła przez 10-15 min
.Pozostałe masło zgrzać, uprażyć na nim siekane zioło dodać musztardę, ostre papryczki, doprawić solą. Ryż i kukurydz´ wyłożyć na półmisek, polać ostrym masłem, dekorować gałkami rozmarynu