Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla miłośników ostrego smaku. Słodki smak kukurydzy wybornie komponuje się z pikantną polewą. Polecam szczególnie w letnie dni.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2913
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 994
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1111
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 278
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2913
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 994
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1111
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 278
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Składniki
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebul´ i czosnek, dodać ryż, chwil´ podsmażać i zalać dwiema szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając. Papryczki posiekać drobniutko. Kukurydzę ugotować pod przykryciem w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek masła przez 10-15 min
.Pozostałe masło zgrzać, uprażyć na nim siekane zioło dodać musztardę, ostre papryczki, doprawić solą. Ryż i kukurydz´ wyłożyć na półmisek, polać ostrym masłem, dekorować gałkami rozmarynu