Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla miłośników ostrego smaku. Słodki smak kukurydzy wybornie komponuje się z pikantną polewą. Polecam szczególnie w letnie dni.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36473
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36473
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebul´ i czosnek, dodać ryż, chwil´ podsmażać i zalać dwiema szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając. Papryczki posiekać drobniutko. Kukurydzę ugotować pod przykryciem w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek masła przez 10-15 min
.Pozostałe masło zgrzać, uprażyć na nim siekane zioło dodać musztardę, ostre papryczki, doprawić solą. Ryż i kukurydz´ wyłożyć na półmisek, polać ostrym masłem, dekorować gałkami rozmarynu