Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z kurczakiem i warzywami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Ryż dwukrotnie opłucz, włóż do garnka i zalej 300 ml wody. Wsyp szczyptę soli, włóż łyżeczkę masła i nakryj. Gotuj, aż ryż wchłonie wodę. Owiń garnek gazetą, potem kocem i ciepło otul.
Mięso pokrój, oprósz solą, pieprzem lub przyprawą do drobiu. Rozgrzej olej z odrobiną masła. Podsmaż pokrojoną papryczkę chili. Włóż mieszankę warzywną (lub pokrojone warzywa) i smaż, aż będą miękkie.
Oddzielnie zrumień mięso i włóż do warzyw. Chwilę duś razem, przypraw. Ryż wyłóż na talerz, uformuj wieniec, połóż mięso z warzywami. Posyp posiekaną natką.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień