Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas choć raz nie wrócił do domu głodny i zmęczony na tyle, że gotowanie było ostatnią rzeczą, na którą miało się ochotę? Choć bywają takie dni, wcale nie trzeba rezygnować z pysznego i sycącego posiłku. Zaletą poniższego przepisu na ryż z kurczakiem jest nie tylko to, że przygotujesz go w zaledwie 15 minut. Składniki tego prostego dania są też dostępne w niemal każdym sklepie, dzięki czemu zaopatrzysz się w nie bez większego problemu.
patelnia
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 450
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 161
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5555
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 455
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1273
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 450
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 161
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5555
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 455
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1273
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i po wymieszaniu usmaż na oliwie.
Na drugiej patelni podsmaż mieszankę chińską. Po kilku minutach podlej ją niewielką ilością wody i duś przez kolejne kilka minut.
Następnie dodaj do mieszanki usmażonego wcześniej kurczaka i ugotowany ryż. Dopraw danie imbirem, papryką, przyprawą curry i sosem sojowym. Dokładnie wymieszaj całość i w razie potrzeby dodaj jeszcze sól i pieprz lub więcej innej, ulubionej przyprawy, aby nadać daniu wyrazistości.