Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas choć raz nie wrócił do domu głodny i zmęczony na tyle, że gotowanie było ostatnią rzeczą, na którą miało się ochotę? Choć bywają takie dni, wcale nie trzeba rezygnować z pysznego i sycącego posiłku. Zaletą poniższego przepisu na ryż z kurczakiem jest nie tylko to, że przygotujesz go w zaledwie 15 minut. Składniki tego prostego dania są też dostępne w niemal każdym sklepie, dzięki czemu zaopatrzysz się w nie bez większego problemu.
patelnia
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243746
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243746
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i po wymieszaniu usmaż na oliwie.
Na drugiej patelni podsmaż mieszankę chińską. Po kilku minutach podlej ją niewielką ilością wody i duś przez kolejne kilka minut.
Następnie dodaj do mieszanki usmażonego wcześniej kurczaka i ugotowany ryż. Dopraw danie imbirem, papryką, przyprawą curry i sosem sojowym. Dokładnie wymieszaj całość i w razie potrzeby dodaj jeszcze sól i pieprz lub więcej innej, ulubionej przyprawy, aby nadać daniu wyrazistości.