Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udoskonalona wersja znanego ryżu z kurczakiem.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 499
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 499
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Składniki
Ryż gotujemy.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy. Cebulę siekamy drobno. Podsmażamy cebulkę, potem mięso.
Brokuła blanszujemy lub gotujemy do miękkości (mrożony).
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do cebuli i mięsa wrzucamy ryż i zalewamy to mlekiem. Aby zagęścić sos dodajemy mąkę i mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec ser żółty, brokuły, mieszamy i przykrywamy na 5 min mieszając co jakiś czas.