Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udoskonalona wersja znanego ryżu z kurczakiem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Składniki
Ryż gotujemy.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy. Cebulę siekamy drobno. Podsmażamy cebulkę, potem mięso.
Brokuła blanszujemy lub gotujemy do miękkości (mrożony).
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do cebuli i mięsa wrzucamy ryż i zalewamy to mlekiem. Aby zagęścić sos dodajemy mąkę i mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec ser żółty, brokuły, mieszamy i przykrywamy na 5 min mieszając co jakiś czas.