Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z cukinią, marchewką i kukurydzą z patelni. Danie samodzielne lub dodatek do mięs. Prosty, lekki i szybki obiad.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 363
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4773
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 58
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2594
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3195
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 363
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4773
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 58
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2594
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3195
Składniki
Ryż zalewamy zimną wodą i płuczemy. Osączamy z wody na sitku. W rondelku gotujemy 1/2 litra wody. Do wrzącej wody wrzucamy przepłukany ryż i dajemy płaską łyżeczkę soli. Ryż gotujemy 12 minut ( do miękkości). Marchew obieramy i kroimy w paseczki. Cukinię razem ze skórką również kroimy w cienkie paski
Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy marchew na chrupko (10 min.) . Dorzucamy do niej cukinię oraz osączoną z zalewy kukurydzę i krótko podsmażamy do miękkości (5 min.).
Wrzucamy na tak przygotowane warzywa ryż, mieszamy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Na koniec posypujemy ryż posiekaną natką. Ryż z warzywami gotowy!