Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z cukinią, marchewką i kukurydzą z patelni. Danie samodzielne lub dodatek do mięs. Prosty, lekki i szybki obiad.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 416
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 761
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 371
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 416
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 761
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 371
Składniki
Ryż zalewamy zimną wodą i płuczemy. Osączamy z wody na sitku. W rondelku gotujemy 1/2 litra wody. Do wrzącej wody wrzucamy przepłukany ryż i dajemy płaską łyżeczkę soli. Ryż gotujemy 12 minut ( do miękkości). Marchew obieramy i kroimy w paseczki. Cukinię razem ze skórką również kroimy w cienkie paski
Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy marchew na chrupko (10 min.) . Dorzucamy do niej cukinię oraz osączoną z zalewy kukurydzę i krótko podsmażamy do miękkości (5 min.).
Wrzucamy na tak przygotowane warzywa ryż, mieszamy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Na koniec posypujemy ryż posiekaną natką. Ryż z warzywami gotowy!