Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z cukinią, marchewką i kukurydzą z patelni. Danie samodzielne lub dodatek do mięs. Prosty, lekki i szybki obiad.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114850
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114850
Składniki
Ryż zalewamy zimną wodą i płuczemy. Osączamy z wody na sitku. W rondelku gotujemy 1/2 litra wody. Do wrzącej wody wrzucamy przepłukany ryż i dajemy płaską łyżeczkę soli. Ryż gotujemy 12 minut ( do miękkości). Marchew obieramy i kroimy w paseczki. Cukinię razem ze skórką również kroimy w cienkie paski
Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy marchew na chrupko (10 min.) . Dorzucamy do niej cukinię oraz osączoną z zalewy kukurydzę i krótko podsmażamy do miękkości (5 min.).
Wrzucamy na tak przygotowane warzywa ryż, mieszamy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Na koniec posypujemy ryż posiekaną natką. Ryż z warzywami gotowy!