Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z warzywami, płatkami nagietka i ryba z szałwią

Ryż z warzywami, płatkami nagietka i ryba z szałwią

Autor:

Przepisów i artykułów: 966 Ocena: 20136

Dodano:

Odsłon: 278

Szybki i pyszny obiad w 20 minut. Chipsy z szałwii cudownie chrupią. Nagietek nada ryżowi lekko żółtawy kolor, szałwia aromatyzuje rybę.

Składniki

  • 2 kawałki ryby ( u mnie polędwica z dorsza )
  • 2-3 gałązki szałwi
  • masło ok. 70 g
  • pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
  • sok z cytryny do skropienia ryby
  • curry ok. 1,5 łyżeczki
  • ryż 100 g
  • mieszanka suszonych warzyw z ziołami 2 łyzeczki
  • płatki nagietka kilka łyżeczek
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryż z warzywami, płatkami nagietka i ryba z szałwią

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy z warzywami i płatkami nagietka, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy od kilkunastu do 20 minut.
    Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy curry i cytrynowym pieprzem.
    Potem smażymy na maśle z listkami szałwii. Wystarczy po kilka minut z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń