Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z wątróbką i warzywami

Ryż z wątróbką i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1669

Dodano:

Odsłon: 16234

Zdrowe danie z ryżem, wątróbką i warzywami - bogate w żelazo

Składniki

  • 150g wątróbki z kurczaka, kawałek marchewki
  • kawałek żółtej papryki, szpinak baby
  • 2-3 pomidorki koktajlowe, cebula dymka
  • 2 ząbki czosnku, odrobina soli i pieprzu, oliwa 50g ryżu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, pozbywając się "żyłek".
    Paprykę i marchew kroimy w słupki, czosnek i cebulę drobno siekamy.
    Pomidorki przekrawamy na pół.
    Wątróbkę wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę oliwy i przyprawiamy,
    smażymy z dwóch stron.
    Następie dodajemy liście szpinaku, paprykę, marchew, cebulę i czosnek.
    Dusimy kilka minut pod przykryciem - warzywa mają być delikatnie chrupiące.
    Dodajemy odcedzony ryż, mieszamy i nakładamy na talerz. Posypujemy dymką.
    Można dodać 1/2 małego jogurtu naturalnego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 19 maja 2013 Dla mnie wątróbka rewelacja, polecam :)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 11 maja 2013 Bardzo lubię wątróbkę ale ze szpinakiem jeszcze nie jadłam, więc na pewno wypróbuję :))) paluszek w górę i pozdrawiam :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń