Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie z ryżem, wątróbką i warzywami - bogate w żelazo
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, pozbywając się "żyłek". Paprykę i marchew kroimy w słupki, czosnek i cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Wątróbkę wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę oliwy i przyprawiamy, smażymy z dwóch stron. Następie dodajemy liście szpinaku, paprykę, marchew, cebulę i czosnek. Dusimy kilka minut pod przykryciem - warzywa mają być delikatnie chrupiące. Dodajemy odcedzony ryż, mieszamy i nakładamy na talerz. Posypujemy dymką. Można dodać 1/2 małego jogurtu naturalnego.