Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe danie z ryżem, wątróbką i warzywami - bogate w żelazo
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 746
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 299
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 48
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 746
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 299
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 48
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki, pozbywając się "żyłek". Paprykę i marchew kroimy w słupki, czosnek i cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Wątróbkę wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę oliwy i przyprawiamy, smażymy z dwóch stron. Następie dodajemy liście szpinaku, paprykę, marchew, cebulę i czosnek. Dusimy kilka minut pod przykryciem - warzywa mają być delikatnie chrupiące. Dodajemy odcedzony ryż, mieszamy i nakładamy na talerz. Posypujemy dymką. Można dodać 1/2 małego jogurtu naturalnego.