Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryżowa babeczka

Ryżowa babeczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Ryżowa babeczka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ryżowa babeczka

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuść 3 łyżki masła. Dodaj ryż, smaż 5 minut. Wlej wino i bulion. Nie mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości. Mozzarellę i ser pleśniowy pokrój w drobną kostkę, goudę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie rodzaje serów, curry, gałkę muszkatołową dodaj pod koniec gotowania, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Ostudź.

  2. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do masy dodaj żółtka, wymieszaj. Dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do wysmarowanej masłem formy.

  3. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Gotową babkę wystudź, delikatnie przełóż na półmisek, dekoruj natką pietruszki.

  4. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń