Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowy tort z warzywami"
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2047
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2302
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 86
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 172
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1556
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2047
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2302
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 86
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 172
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1556
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Boczek, paprykę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry. Ser zetrzyj. Na oleju podsmaż boczek. Dodaj cebulę, zeszklij. Przypraw, wsyp pieczarki, smaż.
Ser i warzywa z boczkiem podziel na dwie części. Jedną połącz z ryżem, jajkiem i trzema łyżkami masła. Włóż do tortownicy wysmarowanej pozostałym masłem i obsypanej bułką. Podpiecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Podpieczony spód posyp pozostałym serem, wyłóż resztę warzyw. Piecz 15 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień