Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowy tort z warzywami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Boczek, paprykę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry. Ser zetrzyj. Na oleju podsmaż boczek. Dodaj cebulę, zeszklij. Przypraw, wsyp pieczarki, smaż.
Ser i warzywa z boczkiem podziel na dwie części. Jedną połącz z ryżem, jajkiem i trzema łyżkami masła. Włóż do tortownicy wysmarowanej pozostałym masłem i obsypanej bułką. Podpiecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Podpieczony spód posyp pozostałym serem, wyłóż resztę warzyw. Piecz 15 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień