Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z dodatkiem posiekanej rzeżuchy, zwijane z żółtym serem i przysmażane na patelni.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 341
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 884
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 341
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 884
Składniki
Do miski wsypałam mąkę tortową i szczyptę soli. Wlałam mleko, wbiłam jajko i zmiksowałam wszystkie składniki na jednolite ciasto naleśnikowe. Na koniec do ciasta dodałam posiekaną rzeżuchę i wymieszałam jeszcze raz wszystko, ale już łyżką. Małą patelnię rozgrzałam i lekko natłuszczałam przed nalaniem każdej porcji ciasta. Ciasto nalewałam łyżką wazową do zupy i rozprowadzałam je równomiernie po całej patelni. Naleśniki smażyłam na rumiano i przewracałam na drugą stronę. Gdy druga strona się również przyrumieniła, zdejmowałam je na talerz. Jeszcze ciepłe naleśniki posypywałam cienko startym na tarce na drobnych oczkach żółtym serem i składałam naleśniki w koperty. Złożone naleśniki jeszcze raz włożyłam na patelnię i obsmażyłam, aby były bardziej chrupiące. Naleśniki podałam na gorąco.