Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim, którzy uwielbiają smażone ciasta, polecam zastosowanie tego przepisu. Placki stają się bardzo smaczne, miękkie, delikatne i aromatyczne. Polecam gotowanie dla swoich bliskich; na pewno się spodoba.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Połącz drożdże, cukier i trzy łyżki ciepłego mleka z całości. Odstaw na 7 minut. Wymieszaj 500 g mąki, soli, jajka, pozostałego mleka i kwaśnej śmietany, dodaj również drożdże i olej roślinny. Odkurzyć powierzchnię 100 g mąki i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Pozostaw na około 1 godzinę w ciepłym miejscu.
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie i dodaj smażoną cebulę z niewielką ilością oleju. Nasmaruj powierzchnię roboczą i dłonie olejem i uformuj placki. Smażyć placki w rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor. Smacznego.