Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim, którzy uwielbiają smażone ciasta, polecam zastosowanie tego przepisu. Placki stają się bardzo smaczne, miękkie, delikatne i aromatyczne. Polecam gotowanie dla swoich bliskich; na pewno się spodoba.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Połącz drożdże, cukier i trzy łyżki ciepłego mleka z całości. Odstaw na 7 minut. Wymieszaj 500 g mąki, soli, jajka, pozostałego mleka i kwaśnej śmietany, dodaj również drożdże i olej roślinny. Odkurzyć powierzchnię 100 g mąki i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Pozostaw na około 1 godzinę w ciepłym miejscu.
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie i dodaj smażoną cebulę z niewielką ilością oleju. Nasmaruj powierzchnię roboczą i dłonie olejem i uformuj placki. Smażyć placki w rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor. Smacznego.