Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim, którzy uwielbiają smażone ciasta, polecam zastosowanie tego przepisu. Placki stają się bardzo smaczne, miękkie, delikatne i aromatyczne. Polecam gotowanie dla swoich bliskich; na pewno się spodoba.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 952
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 952
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Połącz drożdże, cukier i trzy łyżki ciepłego mleka z całości. Odstaw na 7 minut. Wymieszaj 500 g mąki, soli, jajka, pozostałego mleka i kwaśnej śmietany, dodaj również drożdże i olej roślinny. Odkurzyć powierzchnię 100 g mąki i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Pozostaw na około 1 godzinę w ciepłym miejscu.
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie i dodaj smażoną cebulę z niewielką ilością oleju. Nasmaruj powierzchnię roboczą i dłonie olejem i uformuj placki. Smażyć placki w rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor. Smacznego.