Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paluszki lizać. fajnie sie robi to danie no i zawsze to cos innego niż.........schabowy z kapustą :-)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35761
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6071
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35761
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6071
        
        
                Składniki
Cebule obieramy kroimy w kostkę, na połowie z tego smażymy mięso mielone dodając skrojony lub sprasowany czosnek. Marchew umyj, oskrob i zetrzyj na grubej tarce, zeszklij na drugiej połowie cebuli, do tego wrzuć pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Gdy warzywa zmiękną i odparuje się z nich woda, zdejmij z gazu i wymieszaj z mięskiem. Gdy farsz ostygnie dodaj jajo i przypraw solą, papryczką, i sosem sojowym. Papier ryżowy zanurz na kilkanaście sekund we wrzątku następnie przenieś na drewnianą deskę (do tego, co niedrewniane mokry papier lubi się przyklejać) na placek nałóż sporą łyżkę farszu, najpierw załóż na farsz górę placka potem boki i zwiń do końca placka. ( osobiście polecam zawijać sajgonka w podwójnego placka, to gwarancja żeby podczas smażenia się nie rozwalił, oraz odczekać ok 3 godzin aż sajgonka trochę wyschnie). Smażyć aż do zrumienienia obustronnie na oleju. Podawać z ryżem gotowanym z curry i surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem orzechów włoskich. Polecam polać sajgonki gorowym sosem słodko-kwaśnym Tao Tao.