Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna na wielkanoc
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65038
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 115
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5763
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 230
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65038
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 115
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5763
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 230
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Buraki również gotujemy bez obierania lub pieczemy w piekarniku. Po ostudzeniu ziemniaki i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i dymkę siekamy. Musztardę ubijamy z olejem i dodajemy do niej dwa żółtka, cały czas ubijając tak, jak majonez. Łączymy w salaterce ziemniaki, buraki, cebulę, ogórki, przyprawy, posiekane ząbki czosnku. Wlewamy sos musztardowy, a na koniec posypujemy sałatkę posiekanym szczypiorem.