Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z buraczków.Idealna do wołowiny,wątróbki itd.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10103
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2729
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1852
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10103
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2729
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1852
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
Składniki
Buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Paprykę oczyścic ,pokroić wdłuż na 8-ki,a następnie w drobne paski.Zagotować ocet,olej,cukier,sól i gozdziki.Do gotującej zalewy wrzucić cebulę.Gotować 4 min,nastepnie dodać paprykę.Znów na 4 minuty.Dołożyć buraki,wszystko mymieszać i zagotować.Przekładać gorące do wyparzonych słoików,zakręcić i odsrawić,do góry dnem.Nie trzeba pasteryzować.Dobre już następnego dnia.Smacznego.