Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z buraczków.Idealna do wołowiny,wątróbki itd.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 304
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104585
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 304
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104585
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9095
Składniki
Buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Paprykę oczyścic ,pokroić wdłuż na 8-ki,a następnie w drobne paski.Zagotować ocet,olej,cukier,sól i gozdziki.Do gotującej zalewy wrzucić cebulę.Gotować 4 min,nastepnie dodać paprykę.Znów na 4 minuty.Dołożyć buraki,wszystko mymieszać i zagotować.Przekładać gorące do wyparzonych słoików,zakręcić i odsrawić,do góry dnem.Nie trzeba pasteryzować.Dobre już następnego dnia.Smacznego.