Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszą jaglaną z dodatkiem gotowanych buraków, świeżego szpinaku, sera feta i prażonych migdałów w sosie z oliwy z oliwek, miodu i cytryny.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 610
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 436
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1547
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 610
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 436
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1547
Składniki
1. Buraki gotujemy do miękkości. 2. Kasze jaglaną płuczemy kilkukrotnie wodą i gotujemy. 3. Ostudzoną kasze przekładamy do miski i dodajemy ugotowane i pokrojone buraki. 4. Dodajemy świeży szpinak, pokrojoną czerwoną cebulę, ser feta oraz uprażone płatki z migdałów. 5. Przed podaniem dodajemy sos z oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny. Mieszamy wszystkie składniki.