Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa, smaczna sałatka. Nadaje się zarówno na wieczorki z rodzinką jak i sycący ale i lekki obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1868
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1868
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3126
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1203
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1966
Składniki
Pokroić pierś kurczaka w średnią kostkę, obsypać solą, pieprzem, czerwoną papryką i usmażyć na łyżce oleju na złocisty kolor.
Z oliwy, vegety, octu balsamicznego, szczypty cukru przygotować w małej miseczce dresing, dobrze wymieszać i zamarynować w nim przez 10 min pokrojoną cebulę (ja kroję w pióra lub półksiężyce)
Pokroić kapustę pekińską oraz pomidory, połączyć z kukurydzą. Do jarzyn dodać cebulkę razem z sosem, usmażone kawałki kurczaka, wszystko wymieszać i gotowe. Smacznego :-)
PS. Jeśli podaję jako sałatkę to mieszam wszystko, ale jeśli jako danie obiadowe to najpierw na talerz rozkładam kapustę z dodatkami i sosem, potem posypuję świeżo usmażonymi kawałkami kurczaka i ewentualnie posypuję kilkoma wiórkami startego żółtego sera. Kapustę pekińską można zastąpić sałatą lodową- obie są kruche