Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa, smaczna sałatka. Nadaje się zarówno na wieczorki z rodzinką jak i sycący ale i lekki obiad.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Składniki
Pokroić pierś kurczaka w średnią kostkę, obsypać solą, pieprzem, czerwoną papryką i usmażyć na łyżce oleju na złocisty kolor.
Z oliwy, vegety, octu balsamicznego, szczypty cukru przygotować w małej miseczce dresing, dobrze wymieszać i zamarynować w nim przez 10 min pokrojoną cebulę (ja kroję w pióra lub półksiężyce)
Pokroić kapustę pekińską oraz pomidory, połączyć z kukurydzą. Do jarzyn dodać cebulkę razem z sosem, usmażone kawałki kurczaka, wszystko wymieszać i gotowe. Smacznego :-)
PS. Jeśli podaję jako sałatkę to mieszam wszystko, ale jeśli jako danie obiadowe to najpierw na talerz rozkładam kapustę z dodatkami i sosem, potem posypuję świeżo usmażonymi kawałkami kurczaka i ewentualnie posypuję kilkoma wiórkami startego żółtego sera. Kapustę pekińską można zastąpić sałatą lodową- obie są kruche