Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 956
Dodano: 20.06.2010
Odsłon: 29173
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pokroić pierś kurczaka w średnią kostkę, obsypać solą, pieprzem, czerwoną papryką i usmażyć na łyżce oleju na złocisty kolor.
Z oliwy, vegety, octu balsamicznego, szczypty cukru przygotować w małej miseczce dresing, dobrze wymieszać i zamarynować w nim przez 10 min pokrojoną cebulę (ja kroję w pióra lub półksiężyce)
Pokroić kapustę pekińską oraz pomidory, połączyć z kukurydzą. Do jarzyn dodać cebulkę razem z sosem, usmażone kawałki kurczaka, wszystko wymieszać i gotowe. Smacznego :-)
PS. Jeśli podaję jako sałatkę to mieszam wszystko, ale jeśli jako danie obiadowe to najpierw na talerz rozkładam kapustę z dodatkami i sosem, potem posypuję świeżo usmażonymi kawałkami kurczaka i ewentualnie posypuję kilkoma wiórkami startego żółtego sera. Kapustę pekińską można zastąpić sałatą lodową- obie są kruche
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)