Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wysmażona drobiowa wątróbka z buraczkami i granatem z rukolą polane smacznym sosem.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 65
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14338
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 125
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 65
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14338
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 125
Składniki
Wątróbkę umyć osuszyć i usunąć ewentualne żyłki. Rozgrzać na patelni oliwę i na średnim ogniu smażyć wątróbki. Przerzucić na drugą stronę. Pokroić buraka na ósemki. Kiedy wątróbka obsmaży się zwiększyć temperaturę, dodać czosnek ( który z aromatyzuje dodatkowo oliwę) wlać ocet i dodać buraki. Posolić i wkręcić pieprz oraz polać łyżeczką miodu. Na talerzach rozłożyć rukolę. Położyć wątróbkę i buraki naprzemiennie. Polać sosem miodowo-octowym powstałym na patelni. Posypać owocami granatu lub malinami oraz tymiankiem.