Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wysmażona drobiowa wątróbka z buraczkami i granatem z rukolą polane smacznym sosem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Wątróbkę umyć osuszyć i usunąć ewentualne żyłki. Rozgrzać na patelni oliwę i na średnim ogniu smażyć wątróbki. Przerzucić na drugą stronę. Pokroić buraka na ósemki. Kiedy wątróbka obsmaży się zwiększyć temperaturę, dodać czosnek ( który z aromatyzuje dodatkowo oliwę) wlać ocet i dodać buraki. Posolić i wkręcić pieprz oraz polać łyżeczką miodu. Na talerzach rozłożyć rukolę. Położyć wątróbkę i buraki naprzemiennie. Polać sosem miodowo-octowym powstałym na patelni. Posypać owocami granatu lub malinami oraz tymiankiem.