Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wysmażona drobiowa wątróbka z buraczkami i granatem z rukolą polane smacznym sosem.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 92
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 92
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Wątróbkę umyć osuszyć i usunąć ewentualne żyłki. Rozgrzać na patelni oliwę i na średnim ogniu smażyć wątróbki. Przerzucić na drugą stronę. Pokroić buraka na ósemki. Kiedy wątróbka obsmaży się zwiększyć temperaturę, dodać czosnek ( który z aromatyzuje dodatkowo oliwę) wlać ocet i dodać buraki. Posolić i wkręcić pieprz oraz polać łyżeczką miodu. Na talerzach rozłożyć rukolę. Położyć wątróbkę i buraki naprzemiennie. Polać sosem miodowo-octowym powstałym na patelni. Posypać owocami granatu lub malinami oraz tymiankiem.