Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wysmażona drobiowa wątróbka z buraczkami i granatem z rukolą polane smacznym sosem.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Wątróbkę umyć osuszyć i usunąć ewentualne żyłki. Rozgrzać na patelni oliwę i na średnim ogniu smażyć wątróbki. Przerzucić na drugą stronę. Pokroić buraka na ósemki. Kiedy wątróbka obsmaży się zwiększyć temperaturę, dodać czosnek ( który z aromatyzuje dodatkowo oliwę) wlać ocet i dodać buraki. Posolić i wkręcić pieprz oraz polać łyżeczką miodu. Na talerzach rozłożyć rukolę. Położyć wątróbkę i buraki naprzemiennie. Polać sosem miodowo-octowym powstałym na patelni. Posypać owocami granatu lub malinami oraz tymiankiem.