Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko wysmażona drobiowa wątróbka z buraczkami i granatem z rukolą polane smacznym sosem.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5477
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7652
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5233
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5477
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7652
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5233
Składniki
Wątróbkę umyć osuszyć i usunąć ewentualne żyłki. Rozgrzać na patelni oliwę i na średnim ogniu smażyć wątróbki. Przerzucić na drugą stronę. Pokroić buraka na ósemki. Kiedy wątróbka obsmaży się zwiększyć temperaturę, dodać czosnek ( który z aromatyzuje dodatkowo oliwę) wlać ocet i dodać buraki. Posolić i wkręcić pieprz oraz polać łyżeczką miodu. Na talerzach rozłożyć rukolę. Położyć wątróbkę i buraki naprzemiennie. Polać sosem miodowo-octowym powstałym na patelni. Posypać owocami granatu lub malinami oraz tymiankiem.