Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziczyzna to niezwykle zdrowe i smaczne mięso, które w różnych odsłonach często pojawia się na moim stole. Dzisiaj proponuję sięgnąć po sarninę, która charakteryzuje się niezwykle delikatnym mięsem o wyczuwalnej orzechowej i lekko owocowej nucie, dzięki czemu świetnie komponuje się z aromatycznymi korzennymi nutami przypraw np. curry. Warto dodać, że najlepiej smakuje mięso z młodych sztuk, mięso ze starszych osobników, wymaga dłuższego czasu marynowania. Propozycja, którą przedstawiam poniżej składa się zaledwie z kilku składników, które idealnie się uzupełniają tworząc danie nawiązujące do smaków kuchni azjatyckiej.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 29
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 783
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 923
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 232
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 607
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 29
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 783
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 923
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 232
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 607
Składniki
Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w równą kostkę. Posypujemy curry i polewamy olejem, mieszamy, odstawiamy na 1-2 godziny, aby przeszło smakiem przypraw. Mięso rumienimy na maśle, pilnując, żeby masło się nie przypaliło. Masło powinno się tylko zarumienić nada wtedy orzechowego aromatu całej potrawie. Do podsmażonego mięsa wlewamy sos sojowy i sos worcestershire. Dodajemy starty imbir, pokrojoną papryczkę chili, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową. Dusimy, aż fasolka zmięknie. Pod koniec dodajemy pokrojoną w paski paprykę ramiro. Mięso podajemy kuskusem razowym. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego.