Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Saté z dwoma sosami"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 102
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 60
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 102
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 60
Składniki
Filety opłucz, osusz, włóż na 30 minut do zamrażalnika. Brzoskwinie zmiksuj razem z zalewą. Ananasy osącz z zalewy, pokrój na kawałeczki i wymieszaj z musem brzoskwiniowym.
Chili oczyść z pestek, pokrój w kosteczkę. Kolendrę opłucz i posiekaj. Chili, kolendrę oraz miód dodaj do brzoskwiniowego musu z ananasami i dopraw solą. Sos przelej do miseczki. Dymkę oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Wymieszaj z keczupem i dopraw curry. Gotowy sos przelej do drugiej miseczki. Mięso wyjmij z zamrażalnika. Pokrój na 24 paski. Nabij je na drewniane długie patyczki. Uformuj falbanki. Na patelni rozgrzej olej. Kolejno wkładaj przygotowane szaszłyki. Smaż po 2 minuty z każdej strony. Oprósz solą. Skrop sosem chili. Podawaj z przygotowanymi sosami. Udekoruj sałatą oraz plasterkami limonki i ananasa.Źródło: Tele Tydzień