Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab a’la polędwica łososiowa to pyszna domowa wędlina, pełna przypraw, idealna do kanapek, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Taki schab to rewelacyjna propozycja dla zabieganych, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi, świetnie smakuje na zimno, pokrojony w cienkie plasterki. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Do miski wsypujemy cukier, sól, czarny pieprz, czosnek granulowany oraz mieloną paprykę i wszystko dokładnie razem łączymy.
Oczyszczony, umyty i osuszony schab z każdej strony nacieramy przyprawami, tak aby dokładnie pokryły mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do woreczka foliowego i wstawiamy do lodówki na 4 dni. Co 12 godzin schab obracamy na drugą stronę, tak aby mięso cały czas leżało w wytwrzającym się soku.
Po tym czasie schab układamy na kratce od piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 80 st. C i suszymy nasze mięso przez godzinę. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 50 st. C, włączamy termoobieg i suszymy je jeszcze 3 godziny.Tak przygotowany schab zostawiamy w piekarniku do wystudzenia, po czym wkładamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem wędlinę kroimy w cienkie plasterki.