Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab a’la polędwica łososiowa to pyszna domowa wędlina, pełna przypraw, idealna do kanapek, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Taki schab to rewelacyjna propozycja dla zabieganych, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi, świetnie smakuje na zimno, pokrojony w cienkie plasterki. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 520
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3005
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 520
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3005
Składniki
Do miski wsypujemy cukier, sól, czarny pieprz, czosnek granulowany oraz mieloną paprykę i wszystko dokładnie razem łączymy.
Oczyszczony, umyty i osuszony schab z każdej strony nacieramy przyprawami, tak aby dokładnie pokryły mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do woreczka foliowego i wstawiamy do lodówki na 4 dni. Co 12 godzin schab obracamy na drugą stronę, tak aby mięso cały czas leżało w wytwrzającym się soku.
Po tym czasie schab układamy na kratce od piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 80 st. C i suszymy nasze mięso przez godzinę. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 50 st. C, włączamy termoobieg i suszymy je jeszcze 3 godziny.Tak przygotowany schab zostawiamy w piekarniku do wystudzenia, po czym wkładamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem wędlinę kroimy w cienkie plasterki.