Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2899
Dodano: 30.11.2014
Odsłon: 14822
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Schab myjemy , osuszamy ręcznikiem. Do miski wlewamy oliwę, dodajemy zioła, pieprz, sól,zmielony liść i ziele angielskie. Wkładamy schab do miski i dokładnie obtaczamy w marynacie. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Można od czasu do czasu przewrócić schab i pomieszać.
Następnego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i chwilę obsmażamy na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min w takiej temperaturze. Następne 30 min w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy pieczeń resztą czosnku i pieczemy jeszcze 15 min w temperaturze 160 stopni. Wyjmujemy- podajemy gorące do obiadu. Jak zostanie mamy zimne do kanapek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ewaaa 01 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
ulubione mięcho moich chłopaków, pysznie się prezentuje4 Kto głosował? | Odpowiedz