Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab duszony w sosie paprykowym
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1548
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1548
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Składniki
Schab przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawiamy na pół godziny. - Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce. Kotlety smażymy na głębokiej patelni przez chwilę z każdej strony na mocnym ogniu. - Zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę przez ok. 3 minuty. Dodajemy paprykę i smażymy przez 10 minut. Następnie dodaje podsmażony schab, marchewkę ziele angielskie, liść laurowy. - Całość zalewamy dwiema szklankami gorącej wody i całość dusimy przez 30 minut. -Pod koniec rozdrabiamy mąkę ze śmietaną w wodzie ( pół szklanki ). Dodajemy kilka łyżek wywaru dla zahartowania śmietany. - Gotową mieszankę powoli wlewamy na patelnię cały czas mieszając. - Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką i wędzoną. - Czekamy do momentu ponownego zagotowania i zdejmujemy z gazu. Na koniec dodajemy garść posiekanej natki pietruszki.