Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Może być podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 222
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 230
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 550
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 157
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 222
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 230
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 550
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 157
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do garnka. Zarumienione mięso zalać wodą. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 40minut. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz mrożony groszek. Całość dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem i natką pietruszki. Pod koniec sos zagęścić mąką ze śmietaną - mąkę połączyć ze śmietaną, rozprowadzić gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlać do garnka. Mieszając zagotować i dusić jeszcze około 10 min.