Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na niedzielny obiad. Może być podane z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 331
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54715
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2924
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 612
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 331
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54715
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2924
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 607
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 612
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyć do garnka. Zarumienione mięso zalać wodą. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Gotować pod przykryciem 40minut. Gdy mięso stanie się miękkie, do gulaszu dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz mrożony groszek. Całość dusić razem ok. 10 min. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem i natką pietruszki. Pod koniec sos zagęścić mąką ze śmietaną - mąkę połączyć ze śmietaną, rozprowadzić gorącym sosem (1-2 łyżki) i wlać do garnka. Mieszając zagotować i dusić jeszcze około 10 min.