Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab duszony na patelni z cebulą, papryką i brzoskwiniami, wcześniej marynowany w sosie sojowym.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24803
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24803
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Schab umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę. Mięso przełożyłam do miski i wlałam sos sojowy. Wsypałam przyprawę do mięsa wieprzowego. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko dokładnie wymieszałam. Mięso najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, aby się zamarynowało. Na patelni rozgrzałam ok. 2-3 łyżki oleju i wyłożyłam mięso. W czasie gdy mięso się powoli smażyła, przygotowałam warzywa. Cebule obrałam i pokroiłam na drobno. Paprykę umyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam w paseczki. Warzywa dodałam do mięsa, wymieszałam i posypałam roztartymi ziołami prowansalskimi. Mięso dusiłam z warzywami pod przykryciem ok. 20 minut. Brzoskwinie wyjęłam z zalewy i pokroiłam na paseczki. Dodałam na patelnię i dusiłam dalej moją potrawę, aż mięso było mięciutkie.