Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami

Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 481 Ocena: 3562

Dodano:

Odsłon: 502

Schab duszony na patelni z cebulą, papryką i brzoskwiniami, wcześniej marynowany w sosie sojowym.

Składniki

  • ok. 600g schabu
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3-4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Schab umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę. Mięso przełożyłam do miski i wlałam sos sojowy. Wsypałam przyprawę do mięsa wieprzowego. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko dokładnie wymieszałam. Mięso najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, aby się zamarynowało. Na patelni rozgrzałam ok. 2-3 łyżki oleju i wyłożyłam mięso. W czasie gdy mięso się powoli smażyła, przygotowałam warzywa. Cebule obrałam i pokroiłam na drobno. Paprykę umyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam w paseczki. Warzywa dodałam do mięsa, wymieszałam i posypałam roztartymi ziołami prowansalskimi. Mięso dusiłam z warzywami pod przykryciem ok. 20 minut. Brzoskwinie wyjęłam z zalewy i pokroiłam na paseczki. Dodałam na patelnię i dusiłam dalej moją potrawę, aż mięso było mięciutkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń