Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 332
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 332
Składniki
Schab umyć, osuszyć, wyciąć nożem kieszeń. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Przesmażyć je na rozgrzanym maśle, dodać rodzynki, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem, majerankiem, ostudzić. Farszem nadziać schab. Mięso natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Skropić olejem i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę do marynowania.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso, następnie przełożyć je do brytfanki i piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około godziny (po nakłuciu mięsa ma wypłynąć bezbarwny sok).
Podawać z ziemniakami i marchewką.
ok. 90 minut + marynowanieŹródło: Twoje Imperium