Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na „coś innego” ze schabu, to ten przepis jest dla Ciebie. Oryginalne danie na każdą okazje. Ten schab jest naprawdę rewelacyjny. Pyszny, soczysty i pełen smaków. Na pewno szybko Ci się nie znudzi. U mnie często gości na stole podczas niedzielnych rodzinnych spotkań lub od Święta. Mam nadzieje, ze i Tobie przepis ten przypadnie do gustu.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24928
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6063
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 315
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24928
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6063
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 315
Składniki
MIĘSO UMYĆ I OSUSZYĆ. UŁOŻYĆ JE NA DESCE DO KROJENIA, STRONA Z TŁUSZCZEM DO DOŁU. NASTĘPNIE, OSTRYM NOŻEM NACIĄĆ MIĘSO W JEDNO LUB DWU CENTYMETROWE PLASTRY, ALE NIE DOCINAJĄC MIĘSA DO KOŃCA. TWORZYMY W TEN SPOSÓB COŚ W RODZAJU HARMONIJKI. PATRZ FILM.
NASTĘPNIE PRZYGOTOWAĆ MARYNATĘ. CZOSNEK OBRAĆ I PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ. DO MISECZKI WRZUCIĆ MUSZTARDĘ, CZOSNEK, OLEJ, SOS SOJOWY, WSZYSTKIE PRZYPRAWY I ZIOŁA, I BARDZO DOBRZE WYMIESZAĆ. TAK PRZYGOTOWANA MARYNATA, DOBRZE WYSMAROWAĆ MIĘSO.
TAK PRZYGOTOWANE MIĘSO, ZAWINĄĆ W FOLIE SPOŻYWCZĄ I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN, A NAJLEPIEJ NA NOC. TUZ PRZED WYJĘCIEM MIĘSA Z LODÓWKI, SER, POMIDORY I OGÓRKI POKROIĆ W PLASTRY. ZAMARYNOWANE MIĘSO WYJĄC Z LODÓWKI I PRZEŁOŻYĆ JE NA BLACHĘ DO PIECZENIA LUB DO DUŻEGO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO Z POKRYWKA. PLASTRY SCHABU PRZEKŁADAĆ NA ZMIANĘ, PLASTRAMI BOCZKU, OGÓRKA, POMIDORA I ŻÓŁTEGO SERA.
SCHAB PIEC POD PRZYKRYCIEM, W PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 180 ST. C. DWUKILOGRAMOWY KAWAŁEK OKOŁO 2 GODZINY I 10 MINUT. CZAS PIECZENIA ZALEŻY OD WIELKOŚCI MIĘSA I MOCY PIEKARNIKA. MIĘSO PODCZAS PIECZENIA NALEŻY SPRAWDZAĆ I ODPOWIEDNIO DOSTOSOWAĆ CZAS PIECZENIA. 25 MINUT PRZED KOŃCEM PIECZENIA, ZDJĄĆ POKRYWKĘ LUB FOLIE ALUMINIOWA I DALEJ PIEC AZ MIĘSO ŁADNIE SIĘ PODPIECZE ZRUMIENI. GOTOWY SCHAB PODAWAĆ CIEPŁY Z ULUBIONYMI DODATKAMI. SMACZNEGO!