Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab gotowany

Przepis dnia 2009-12-12
Schab gotowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 911

Dodano:

Odsłon: 170545

Schab jest soczysty ,lekko różowy i nie zmniejsza swojej objętości. Przepis dostałam od znajomej i go wypróbowałam.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab gotowany

Przygotowanie

  1. Wymieszać wodę z przyprawami i majonezem,tak aby utworzyła się w miarę jednolita zawiesina.

  2. Zalewę zagotować i ostudzić.

  3. Dodać mięso ,ponownie zagotować i utrzymać w stanie wrzącym 8-10 minut.

  4. Następnie zdjąć z ognia całość zostawić w zalewie do wystygnięcia ,najlepiej na noc.

  5. Rano ponownie zagotować wszystko i znów zostawić do wystygnięcia SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (61)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 19 kwietnia 2012 Schab jest FANTASTYCZNY! Jest pyszny i praktycznie "robi się sam". :) Teraz kusi mnie krupiak z Twojego przepisu... Pozdrawiam ! :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 18 kwietnia 2012 To się chyba zmówiłyśmy z tym schabem, bo ja też robiłam i właśnie na śniadanko zajadam,mnie wyszedł pyszny. Mam nadzieje ,że Tobie również taki wyjdzie -) POZDRAWIAM

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 17 kwietnia 2012 Właśnie robię schab wg Twojego przepisu... przeczytałam mnóstwo pozytywnych komentarzy, mam nadzieję, że jutro dopiszę kolejny... :)))

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 13 kwietnia 2012 Zrobiłam na święta schab i w tej samej zalewie zrobiłam filet z indyka i muszę powiedzieć, że i jedno i drugie mięsko rewelacja, a przepis poszedł dalej, zwłaszcza że mało pracy, a efekt super, ode mnie też 6. Pozdrawiam.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 lutego 2012 Aż tyle pozytywnych komentarzy - czyli bez żadnego ryzyka zrobię niedługo - połowę na chlebek ,a drga do galaretki z owocami.Przepis na 6 + . Pozdrawiam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

migulec 28 grudnia 2011 Zrobiła ma swieta z duszą na ramieniu i jest WSPANIAŁY SOCZYSTY POLECAM !!!!!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wandulka 13 września 2011 ..sprawdziłam jest naprawdę dobry i wbrew moim obawom wystarczająco miękki;jedna uwaga włożyłam go do gorącej zalewy żeby białko się i miesko zatrzymało wszystkie soki,polecam wszystkim i pozdrawiam SMAKEROWICZÓW !

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wandulka 12 lipca 2011 Mam pytanie ,czy schab nie będzie na pół surowy i czy będzie dość miękki?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzik2 25 kwietnia 2011 Potwierdzam. Super jedzonko bez roboty, teraz tylko tak będę robiła. POLECAM ! ! !

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń