Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki schab gotowany w mleku jest soczysty i aromatyczny. Pokrojone grubsze plastry mogą być dodatkiem do obiadu. Podane z mlecznym sosem. Cienkie plastry można położyć na kanapce.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i oprószyć solą. Pozostawić w lodówce na ok. 20 min. Do garnka nalać szklankę wody i zagotować. Dodać mleko. Do gotującego się mleka włożyć schab. Dodać cebulę obraną i przekrojoną na 4 części oraz obrane ząbki czosnku i całe małe papryczki. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Mięso musi być przykryte mlekiem. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Gotować na wolnym ogniu ok. 60 min. Od czasu do czasu obrócić mięso i pomieszać mleko. Po ugotowaniu pozostawić mięso w mleku do wystudzenia. Wyjęty schab ładnie wytrzeć, pokroić i ułożyć na półmisku. Z pozostałego w garnku sosu usunąć ziele, listek i przetrzeć przez sito. Sól dodać do smaku. Można zagęścić mąką, ale niekoniecznie. Smacznego.