Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab moczony w mleku

Schab moczony w mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 221

Kruchy i soczysty schab.

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • 1 cebula
  • szklanka mleka
  • Pieprz ziarnisty
  • 2 ziela angielskie
  • 1 liście laurowe
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schab moczony w mleku

Przygotowanie

  1. Schaby rozbijamy na 1 cm doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę, ziele angielskie, i liście laurowe. Zalewamy mlekiem i wstawiamy do lodówki na noc.

  2. Rano schaby obtaczamy w bułce,mące i jajku smażymy na smalcu. Cebule obtaczamy w jajku i również smażymy. Podajemy z frytkami lub zapiekanymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń