Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny schab na dziko do fantastyczna propozycja dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety schabowe. Dzięki naszej marynacie mięso wychodzi soczyste i delikatne, a do tego jego smak zostaje wyniesiony na wyższy poziom. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis, bo będziecie do niego często powracać.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37406
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Posiekaj drobno cebulę, a także umyj i osusz pieczarki. Pokrój je w plasterki albo w małą kostkę. Schab wieprzowy umyj, osusz, a następnie pokrój w centymetrowe plastry. Z każdej strony dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką.
Na rozgrzanym oleju rzepakowym podsmaż schab z każdej strony. Może się lekko przyrumienić. Odstaw na głęboki talerz.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę z pieczarkami, dokładnie mieszaj, aby się nie przypaliły. Dodaj schab, duś całość chwilę.
Teraz w misce połącz wodę, sos sojowy, sok z cytryny i cukier trzcinowy. Wymieszaj dokładnie. Zalej mięso przygotowaną miksturą. Zagotuj, a potem na małym ogniu duś przez 15-20 minut. Jeśli sos będzie wyparowywał, podlej całość wodą.