Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny schab na dziko do fantastyczna propozycja dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety schabowe. Dzięki naszej marynacie mięso wychodzi soczyste i delikatne, a do tego jego smak zostaje wyniesiony na wyższy poziom. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis, bo będziecie do niego często powracać.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7736
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7736
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 35
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 186
Składniki
Posiekaj drobno cebulę, a także umyj i osusz pieczarki. Pokrój je w plasterki albo w małą kostkę. Schab wieprzowy umyj, osusz, a następnie pokrój w centymetrowe plastry. Z każdej strony dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką.
Na rozgrzanym oleju rzepakowym podsmaż schab z każdej strony. Może się lekko przyrumienić. Odstaw na głęboki talerz.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę z pieczarkami, dokładnie mieszaj, aby się nie przypaliły. Dodaj schab, duś całość chwilę.
Teraz w misce połącz wodę, sos sojowy, sok z cytryny i cukier trzcinowy. Wymieszaj dokładnie. Zalej mięso przygotowaną miksturą. Zagotuj, a potem na małym ogniu duś przez 15-20 minut. Jeśli sos będzie wyparowywał, podlej całość wodą.