Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny schab na dziko do fantastyczna propozycja dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety schabowe. Dzięki naszej marynacie mięso wychodzi soczyste i delikatne, a do tego jego smak zostaje wyniesiony na wyższy poziom. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis, bo będziecie do niego często powracać.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10735
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 215
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10735
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 215
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Posiekaj drobno cebulę, a także umyj i osusz pieczarki. Pokrój je w plasterki albo w małą kostkę. Schab wieprzowy umyj, osusz, a następnie pokrój w centymetrowe plastry. Z każdej strony dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką.
Na rozgrzanym oleju rzepakowym podsmaż schab z każdej strony. Może się lekko przyrumienić. Odstaw na głęboki talerz.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę z pieczarkami, dokładnie mieszaj, aby się nie przypaliły. Dodaj schab, duś całość chwilę.
Teraz w misce połącz wodę, sos sojowy, sok z cytryny i cukier trzcinowy. Wymieszaj dokładnie. Zalej mięso przygotowaną miksturą. Zagotuj, a potem na małym ogniu duś przez 15-20 minut. Jeśli sos będzie wyparowywał, podlej całość wodą.