Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1172
Dodano: 25.08.2009
Odsłon: 23627
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Schab pociąć ( nie docinając do końca) na plastry. Natrzeć czosnkiem ( ja używam w kostce knorra) i wegetą. W nacięcia wkładac plaster sera, plaster boczku i pocięty por.
Następnie pociętą w plastry paprykę w pierwsze nacięcie a w następne śliwki ok 2- 3 sztuki, i tak na zmianę. W jedno nacięcie z serem i boczkiem- papryka, a w następne z serem i boczkiem ma być śliwka.
Schab wkładamy w rękaw foliowy do pieczenia, w żaroodpornym naczyniu lub w naczyniu z przykryciem, podlewamy woda - mniej niz pół szklanki.
Można faszerować wg uznania (czym kto lubi). Pieczemy do 1,5 godziny, w 180- 200 stop. C.
Po upieczeniu ostrym nożem kroimy ukośnie plastry. Powstałym sosem mozemy polać po wierzchu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

RENIA730 04 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Baaardzo apetyczny widok. Mam pomysł na niewielką zmianę, ale najpierw muszę wypróbować sama.2 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 07 września 2009Zgłoś do usunięcia
:O !!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

Dusioor45 30 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
mniiiamm... pyszności :*)2 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 30 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wygląda! Lubię takie wariacje na temat schabu... :) Muszę wypróbować!2 Kto głosował? | Odpowiedz