Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony

Schab pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 554

Dodano:

Odsłon: 18886

Proste danie zaskakujące wyrafinowanym smakiem. Czując zapach i gryząc pierwszy kęs poczujesz się jak u babci :) Smakuje wyśmienicie na ciepło jako danie główne, po wystudzeniu świetnie nadaje się do kanapek. Polecam :)

Składniki

  • Schab 1,5 kg
  • Sól 1/2 szkl.
  • Liście laurowe
  • Ziele angielskie
  • Majeranek
  • Pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab zalewamy przegotowaną,zimną wodą.
    Dodajemy według uznania liście laurowe, ziele angielskie i około pół szklanki soli. Mięso w marynacie wstawiamy do lodówki.

  2. Po zamarynowaniu ( ja marynuję dwie doby) nacieramy mięso pieprzem i majerankiem. Jeśli ktoś lubi również czosnkiem.
    Pieczemy około godziny w rękawie do pieczenia.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń