Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony pod pieczarkami.

Schab pieczony pod pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 816 Ocena: 15697

Dodano:

Odsłon: 4831

Został mi pieczony schab z obiadu,zrobiłam go z pieczarkami.Danie trochę urozmaicone wyszło bardzo smaczne.Polecam:)

Składniki

  • Schab pieczony około 60dkg
  • pieczarki 60dkg
  • cebula duża
  • masło klarowane
  • śmietanka30% 150ml
  • pieprz,sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na plastry,obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
    Wyjąć na talerz,na tym tłuszczu podsmażyć grubo pokrojone pieczarki ,oraz cebulę pokrojoną w piórka.
    Gdy już pieczarki będą usmażone wlać śmietankę i podgotować do zgęstnienia.Doprawić do smaku,włożyć plastry schabu i zagotować.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń